5 medaljer til Bodøspillere under Barents Summer Games 2017

Helgen 1. til 3. september gjennomførte vi Barents Summer Games i tennis. Med 31 deltagere fra Norge, Sverige og Russland var dette største arrangementet i klubben siste årene. Det var høyre forventninger til våre spillere, mediene så på tennis som idretten Norge hadde størst sjanse å ta gull i. Motstanden fra Russland viste seg å være altfor sterk, til slutt tok de nesten samtlige gullmedaljer. Deltagerne fra Bodø kjempet sterk og tok 4 sølvmedaljer og 1 bronse.

Følgende spillere tok medaljer:

Sølv: Benjamin Vaag Miller, Emma Skarica, Marie Skarica og Andjela Ganevski

Bronse: Mauritz Skogøy

Vinnerne og alle resultater finner dere her

Styreleder Knut Hagen hadde følgende å si: Vi gjennomførte en veldig bra turnering, til tross for dårlig vær som gjorde at vi måtte gjennomføre mesteparten av kampene på to baner inne. Det ble gitt gode tilbakemeldinger fra spillere og ledere fra Sverige og Russland. De var veldig fornøyde med gjennomføringen.

Vi stilte spørsmål til noen av spillerne våre angående helgen

Marie Skarica: 

Hvordan var nivået på motstanderne? Hva føler du skilte deg og førsteplassen?

Det var variert, veldig variert kan jeg si. De beste spillerne kunne jeg spille jevnt mot og det er jeg fornøyd med. Jeg bommet litt mer enn til vanlig, det føler jeg utgjorde forskjellen i den avgjørende kampen. 

Hvordan var denne turneringen sammenlignet med turneringer sørpå?

Det var veldig gøy å spille på hjemmebane. Mange venner og bekjente kom å så på, og det var en fin sjanse til å vise meg frem. Jeg skulle ønske at jeg vant, men heldigvis kommer det flere muligheter.

Hvordan var det sosiale under turneringen?

Det sosiale var veldig bra, og bedre enn det jeg er vant til på andre turneringer. Det var muligheter til å dra både i Bodø Spektrum og Scandic Havet. 

Hvilke ambisjoner har du for resten av året?

Mine ambisjoner for resten av året er å delta og vinne flest mulig turneringer. Det å komme blant de 8 beste i landet før jul slik at jeg kan delta på Masters U16 i Stavanger er førsteprioritet.  

Marie ønsker også å takke Bodø Tennisklubb for mulighetene hun får. 

Mauritz Skogøy: 

Hvordan forberedte du deg til turneringen? Gjorde du noe annerledes enn til vanlig?

Forberedelsene gikk ut på å spille masse poeng og kamper, både med og uten trener. Jeg prøvde å tilpasse hver enkel kampplan, for å prøve å få best mulig fordel overfor motstanderne. 

Hva føler du skilte du skilte deg fra finaleplass og gullmedalje?

Det som skilte meg var mine mentale egenskaper, jeg føler at jeg ikke slo slagene igjennom som på trening. Selvtilliten er noe jeg må jobbe med.

Benjamin Vaag Miller: 

Hvordan var denne turneringen sammenlignet med andre turneringer?

Jeg syntes at dette var spennende, dette var min første internasjonale turnering.  Vanligvis spiller jeg med mer eller mindre samme spillere, mens det nå ble flere nye fjes. 

Hva har du lært av å spille mot motstanderne i Barents Games ?

Jeg har lært ganske mye, blant annet hvordan forhold russerne kommer fra. De spiller nesten kun på hard court, og slår ganske flatt mens jeg slår med mer spinn. Iløpet av helgen har jeg fått med meg at mentaliteten kanskje er en stor del av gamet i tennis, og det skal jeg ta med meg videre i tenniskarrièren  

Til slutt ønsker vi å gi en stor takk til Knut Hagen, Kjell Arne Fransplass, Anto Skarica, Andrine Skjelstad og alle andre frivillige som bidro. Uten dere hadde det ikke vært mulig å avvikle turneringen. En stor takk går også til Coop Nordland som sponset Baretns Games.

Flere bilder fra turneringen finner dere her

You may also like...