Lengst reisevei til NM Stavanger

Noen har en ekstra lang vei til NM. Marie Skarica er NMs eneste deltager fra Nord-Norge.

Skrevet av Henning Frøystein den 18.03.2016

Bodøværingen har gode treningskamerater i hjemklubben, men er etter hvert godt vant til å sette seg på fly for å spille kamper.

– Dumt at det er så langt unna andre turneringer, sier Marie. Hun synes det går fint å reise alene, men skulle gjerne hatt noen reisekamerater.

– Hadde vært bra med flere fra Bodø.

I sin første kamp i sitt første NM måtte Marie bite i det sure eplet, men deppet ikke så lenge etter tapet.

– Veldig morsomt å være med på NM, sier 13-åringen. Hun var sånn passe fornøyd med kampen som endte med 2-6, 5-7.

– Det var en jevn kamp, med mange deuce. Jeg spilte bra, men hun spilte bedre, sier hun og sikter til motstander Filippa Vale Frogner fra Nordstrand. Marie vet også hva hun må jobbe med når hun kommer hjem til Bodø:

– Serve. Jeg hadde for mange doublefeil, erkjenner hun.

Hun er eneste deltager i årets NM i Stavanger som ikke kommer fra Sør-Norge. For Bodø Tennisklubb er det slett ikke hverdagskost å ha med spillere i et NM.

– Det er mange år siden vi har hatt en NM-deltager fra Bodø. Klubben støtter Marie og er stolte over henne, forteller far Anto Skarica. Han takker Bodø Tennisklubb for at klubben ville sende Marie nedover selv om det er kostbart å reise fra nord til sørvest i landet.

– Det var ikke så enkelt å vite om hun måtte spille kvalifisering eller hvor langt hun ville gå. Vi fant ut at det var billigere å være her noen ekstra dager enn å vente med å bestille billetter, forklarer Anto.

Marie har hittil i år vunnet både Norgescup C og Norgescup B, og like før NM-trekningen ble gjort, avanserte hun nok plasser på rankingen til å kile seg inn blant de forhåndskvalifiserte. Singleturneringen fikk altså en brå slutt, men hun har nye lodd de kommende dagene. I morgen skal hun spille både double og mixed med partnere fra Ålesund.

You may also like...